Пошук по сайту

Повчальним словом архиєрей розпочав реколекції для священнослужителів

14 вересня єпископ Михаїл Колтун розпочав реколекції для третьої групи священнослужителів Сокальсько-Жоківської єпархії.

Під час Молебню владика Михаїл звернувся до присутніх душпастирів словами: «Ми знову робимо собі екзамен на християнську і священичу зрілість. Наскільки ми переймаємося словами Спасителя нашого Ісуса Христа, наскільки вони нам є цінні. Ми цю дорогу зверстали, щоб ще раз почути живе Боже слово і взяти його до душі, щоби мати чим жити цілий рік». Далі архипастир наголосив: «Нашим завданням є поновити свої духовні сили, зануритися в купіль Божої Євангелії, щоби те живе слово пройняло нашу душу, серце, життя, покликання і служіння. Щоб ми мали що проповідувати, щоб проповідували живе слово своєю поведінкою, ревністю, служінням. Про це нам треба молитися, щоб ми не звітріли як сіль, але щоб завжди відкривали Євангелію собі та іншим. Треба молитися так ревно, якби ми вперше хотіли щось отримати від Бога. Тут це місце, той час і нагода, де ми можемо перейматися тим живим Словом, розважати і обговорювати Його».

Єпископ закликав брати приклад із духовних авторитетів нашої Церкви, зокрема від митрополита Андрея Шептицького, «який нас захоплює як живий свідок часів переслідування Церкви, який на собі переніс труднощі, але мав таке просвічення і запророкував, що після нищення Церкви, настане її відбудова в таких вимірах, що вона такою ще не була. Він проникався в Божу таємницю і обіцянку так, що йому вистарчило відваги перед усім світом заявити таке». Владика наголосив, що це пророцтво митрополита Андрея, має переймати не тільки на вухо, а має займати до служіння, щоб бути інструментом в руках Божих, щоб служити для парафії і людей».

Отець Іван Пігура, префект навчального відділу єпархії, представив реколектанта і місіонаря о. Василя Оприска, ЧНІ, який розкриватиме тему богоподібності людини в часі днів духовної віднови.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336