Пошук по сайту

Проведено другий фестиваль церковних хорів єпархії

13 червня у львівському храмі Преображення ГНІХ відбувся другий фестиваль церковних хорів Сокальсько-Жовківської єпархії «Тебе, Бога, хвалимо!».

Захід був присвячений 200-річчю з дня народження композитора, громадського діяча, автор гімну «Ще не вмерла Україна» – о. Михайла Вербицького та 150-річчю від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

На початку ведуча зазначила: «Приємним є те, що започаткований минулого року фестиваль став традиційним, і ми знову зібралися разом, аби у виконанні церковних хорів Сокальсько-Жовківської єпархії насолодитися церковною музикою, богослужебним піснеспівом».

У фестивалі взяли участь парафіяльні хори з міст Червонограда, Сокаля, Бродів, Радехова, Кам’янки-Бузької, Дублян та Соснівки, селищ: Жвирки, Куликова, Нового Яричева, Запитова та сіл: Сільця, Малехова, Великих Грибович, Зашкова, Тур’я, Стрептова, Варяжа, Бутин, Збиранки, Боброїдів, Лаврикова, Горбкова, Батятичів та Борятина – всього 29 колективів.

Учасники мали нагоду почути не лише релігійно-духовні твори. Так зведений хор церкви Святих Косми і Дам’яна с. Великі Грибовичі та церкви св. Лазаря м. Львова виконав твір «Туга за милим» на музику отця Михайла Вербицького.

Завершилося дійство молитвою за мир в Україні та виконанням всіма учасниками духовного гімну «Боже великий єдиний».

Згодом хористи переглянули виставу у театрі ім. М. Заньковецької.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336