Пошук по сайту

Випускники шкіл Червонограда здійснили прощу

Вже традиційно, цього року відбулася проща до с. Острова, а точніше до каплиці, розташованої неподалік від шахти «Степової». Це спеціальний захід для випускників червоноградських шкіл.

Неважливо наскільки вона довга: чи 10 км чи 100 км – потрібно подолати її власними ногами, що і є основою прощі, адже кожен пройдений кілометр – це жертва Богові. Хода супроводжується християнськими піснями, молитвами, сповіддю, приватними духовними розмовами, а також веселою компанією друзів та однодумців, об’єднаних любов’ю до Господа.

Відбулася проща 16 травня. Цього року майже 100 паломників пожертвували 4 години свого часу, за який ми встигли пройти близько 10 км, зачерпнути і скуштувати джерельної цілющої води, помолитися Молебен, вислухати цікаві проповіді та настанови від о. Севастіана, ЧСВВ та о. Володимира Ващука, а потому повернутися автобусами додому. Звичайно ж, більшість прочан були випускниками, для яких підтримка у складанні різноманітних іспитів дуже актуальна, тому надіємося, що намірення, з якими вони йшли, повністю реалізуються.

Організували цей захід о. Михайло Микита при підтримці міського відділу освіти та Марійська дружина церкви Св. Юрія м. Червонограда на чолі з о. Севастіаном, ЧСВВ.

Вдалася проща на славу: всім було цікаво, все ж таки новий досвід, нові знайомства, і головне - було корисно, адже Бог не забуде зусилля та молитви паломників.

Мар’ян Мельник

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336