Пошук по сайту

Великогрибовицька школа продовжила молитовну естафету

10 березня, з ніжністю і трепетом душі, учні та вчителі Великогрибовицької школи зустрічали ікону Покрови Пресвятої Богородиці, щоб продовжити молитовну естафету «За мир в Україні».

Учні, задовго до цього, відповідально готувались до зустрічі, усі були святково одягнені у вишиванки. Щира пісня-молитва линула із уст учнів.

Урочистий Молебен до Пресвятої Богородиці відслужив о. Михайло Крумшин, парох церкви свв. Косми і Дем’яна. Всі долучились до молитов – прохань за мир, припинення війни, за збереження життів захисників Вітчизни. Зворушливо, до сліз, звучали слова молитви за Україну А. Шептицького, яку читали майбутні воїни України: Білий А., Сікорський Б., Хом’як Р., Куцевол І.

Також усі присутні пройшли шляхом Господа нашого Ісуса Христа і в святій присутності Покрови Пресвятої Богородиці по Хресній дорозі. Учні молодших класів торкнулись шляху мук, несправедливих терпінь Ісуса, де розважали і обіцяли бути добрими, працьовитими, щедрими, сумлінними, милосердними дітьми. Учні старших класів разом з усім педагогічним колективом, батьками , вчителями, сільським головою, настоятелем та вчителем основ християнської етики Шпік Н. І. роздумували над стаціями Хресної дороги дещо по-філософськи: «Ми часто падаємо. Емоції, злість, вибух гніву, втрачений час чи непристойний фільм. Це наші життєві упадки. Поки осягнемо святість, не раз прийдеться впасти. Але пам’ятаймо, що ми не самі. З нами Ісус Христос, який прагне допомогти піднятися після кожного падіння…»

Згодом відбулася загальношкільна вервичка до Божого милосердя за мир у наших серцях, родинах і мир на землі. Звучали духовні та страсні пісні «Лине пісня до Ісуса», «Чи ти був на Голгофі», «Страдальна мати», «Краплина», «Прийди до мене, Милий Ісусе», «Ти знаєш, Боже» у виконанні учнів 6, 7, 10-тих класів, директора школи Макогін Г. В., працівників освітнього закладу.

Пізніше кожен клас з осібна прохав милосердя у Богородиці та отримання Божих ласк в особистих просьбах.

11 березня, відбулось урочисте передання ікони протопресвітеру Дублянського деканату – о. Ігору Боднару, пароху с. Малехів, та директору Малехівської основної школи Сухорабу С. Ю. і представникам учнівського колективу даної школи.

У промові отець-декан наголосив: «В Євангелії від Луки ми читаємо, що Марія прийшла до Єлизавети, так само і тепер, Пречиста Покрова прийшла до нас задля нашого спасіння».

Повідомив Шпік Н. І., вчитель основ християнської етики

Великогрибовицької школи

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336