Пошук по сайту

Радехівська парафія св. Миколая відзначила ювілей легалізації УГКЦ

У день храмового празника св. Миколая у Радехові урочисто відзначили ювілей виходу УГКЦ з підпілля та застановилися над харизмою творення добра, яку мав святий покровитель парафії.

Звершив Божественну Літургію Преосвященний владика Михаїл Колтун у співслужінні отця-декана Ярослава Михалюка та священиків деканату. Архипастир виголосив проповідь про роль святого Миколая в наш час. «Тема святого Миколає є актуальна не тільки для цього храму, а й для всієї України. Не тільки Церква, але й весь народ його признає покровителем добра, покладає на нього надію і сподівання, бо його приклад творення добра розповсюдився по всій землі, особливо в нашому краю, що ввійшло в обряд, традицію і звичаї, бо це добро переймає кожного. Ми в його імені і в імені Святої Євангелії, творимо милостиню, зичливість, а часом і смуток ділимо між собою. В такий спосіб Євангелія, якою переймався св. Миколай, свідчить наскільки вона є впливова і успішна». Далі архиєрей закликав ділитися добром не тільки серед своїх близьких, а й простягати руку допомоги усім людям. «Можливо ми думаємо, що якщо ми в Радехові любимо один одного, то це нам вистарчає, але цього замало. Нашим серцем треба обіймати всю нашу Батьківщину, бо цієї любові, цього миру, який йде з Радехова і з цього храму, сьогодні потребують ті, які є в небезпеці, які стривожені, які перебувають в страху чи в непевності. Тож ми бачимо, що дружелюбний акт, який ми виразно робимо, має велику рушійну силу і ніяка зброя не може його замінити, бо жест християнської любові та уваги має неперевершену міць. Коли ми творимо добро, навіть якщо для когось конкретного, то воно обіймає цілу Україну. Господь виразив свою любов до всього світу… Він має до нас довір’я і йому на меті є дати нам царство миру і любові», - зазначив проповідник.

Творячи порівняння з часом виходу з підпілля, єпископ Михаїл сказав: «Бачимо як за 25 років змінилася Церква, український світ, як Україна набирає нового лиця». Відтак усім присутнім побажав «досвідчити на собі те добро, яким св. Миколай ділиться з нами, щоб ми наслідуючи його могли робити достойний внесок в життя храму, парафії, наших сімей, міста та всієї України».

Отець-канцлер Роман Синицький зачитав для парафіян архиєрейську ювілейну грамоту, яку владика вручив настоятелю парафії о. Ярослав Михалюку. Наприкінці для наймолодших парафіян були роздані святкові подарунки – рукавиці, шалики та солодощі.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336