Пошук по сайту

У Львові відзначили настоятеля боянецької парафії

З нагоди 25-ліття легалізації УГКЦ у церкві святого Андрія Первозванного м. Львова 10-13 грудня відбулися реколекції, під час яких був відзначений о. Володимир Валевський, настоятель парафії с. Боянець Жовківського деканату.

Парох храму Святого Андрія Первозванного о. Михайло Лучків, ЧСВВ, в особливий спосіб привітав о. Володимира Валевського із 25-літтям священства, а парафіяни церкви св. Андрія вдячні Богові та о. Володимиру Валевському, «за те, що був з ними 25 років тому назад і не побоявся виборювати свободу для нашої Церкви».

Отець Терентій Довганюк, із монастиря Різдва Христового отців Василіян м. Жовкви, в духовних реколекційних науках наголосив: «Цього року дякуємо Богові і Божій Матері за 25 років виходу з підпілля нашої Української Греко-Католицької Церкви! Дякуємо всім братам і сестрам, що пережили підпільний час і не побоялися відкривати двері своїх осель для підпільних священиків, щоб вони мали змогу уділяти Святі Тайни. З глибокою вдячністю і пошаною схилімо голови і згадаймо в молитві тих владик, священиків, монахів, монахинь, та усіх мирян, що вимагали легалізації нашої Церкви та були свідками розвалу Радянської імперії і не дочекалися цього 25-річного ювілею, а відійшли до Господа по нагороду».

На завершення було вручено подячні грамоти з нагоди 25-ліття виходу з підпілля УГКЦ.

Повідомила спільнота «Апостольства Молитви» з церкви св. Андрія Первозваного м. Львова

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336