Пошук по сайту

У Старій Скваряві дні духовної віднови присвятили річниці виходу Церкви з підпілля

19 - 22 листопада у парафії святих апостолів Петра і Павла села Стара Скварява Жовківського деканату проведено реколекції з нагоди 25-ліття виходу УГКЦ з підпілля і 25-річчя заснування парафіяльної спільноти «Апостольства молитви».

Духовну віднову ініціював настоятель парафії отець Степан Макар. Виголошували науки: о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, провідник «Апостольства молитви», і о. Софрон Попадюк, ЧСВВ, який душпастирював в селі у час переслідування. Проповіді торкалися теми підпілля Церкви і духовного відродження парафіяльного життя в час свободи.

Завершилися реколекції відновою посвяти «Апостольства молитви» та участю багатьох вірних в Святих Таїнствах Покаяння і Євхаристії.

Учасники молилися за військових, поранених, полених, за капеланське служіння і за мир в Україні.

«Апостольство молитви» діяло в підпіллі, – розповідає настоятель парафії. – Людини не переходили до іншої Церкви і вже в 1989 році храм було відчинено як греко-католицький. 21 листопада, на старий храмовий празник, відслужено урочисту Божественну Літургію єпископом Софроном Дмитерком. На даний час, кожної неділі до Святого Причастя приступає понад сто двадцять вірних».

Повідомив Святослав Макар

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336