Пошук по сайту

Служба Божа єднала і живила УГКЦ в часи підпілля, - реколекції у Куликові

6 - 8 листопада з нагоди храмового празника та святкувань 25-ліття виходу УГКЦ з підпілля відбулися реколекції у храмі Св. Влкмч. Димитрія, смт Куликів, які провадив протоігумен Львівської Провінції ЧНІ о. Ігор Колісник.

Темою реколекцій була Божественна Літургія. «Трапеза Господня» давала сили першим християнським спільнотам пережити переслідування. Служба Божа єднала і живила УГКЦ в часи підпілля. Божественна Літургія – спільна молитва Церкви, під час якої в неділі і свята дякуємо Богові за дар життя, за церкву, за припинення війни і мир в Україні.

В часі реколекцій у храмі перебували мощі блаженного священомученика Миколая Чарнецького, який для нас українців дав свідоцтво праведного життя зокрема, його витривалість, мужність та вірність Христовій Церкві, виявлені в часи переслідувань, залишаються великим прикладом для кожного християнина.

На початку урочистої Літургії було освячено новий тетрапод та проскомидійник, які парафіяни пожертвували на Славу Божу, та для краси храму. В кінці Літургії після освячення води, під час обходу окроплено свяченою водою ново виготовлені вхідні двері.

Повідомив о. Роман Стецко, настоятель парафії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336