Пошук по сайту

У Синьковичах відсвяткували річницю виходу УГКЦ з підпілля

2 листопада у храмі Успіння Пресвятої Богородиці с. Синьковичі Рава-Руського деканату урочисто відзначили 25-ту річницю виходу УГКЦ з підпілля та 40-річчя віце-канцлера єпархії отця Михайла Шевчука.

На свято завітав Правлячий архиєрей Михаїл Колтун. В часі своєї проповіді владика Михаїл зробив наголос на тому, що ми повинні зберегти цілісність держави і за неї молитися, бо якщо ми цього не зробимо, то наше життя буде маловартісне. Незабутніми стануть особисті спогади владики Михаїла із часів підпілля нашої Церкви, якими він радо поділився зі всіма присутніми у храмі. Особливий акцент владика Михаїл зробив на «оновленні народу». За його словами, ми маємо оновитися в народ, який поважає один одного, поважає і розвивається на християнських цінностях, на братній любові.

Після завершення Літургії владика Михаїл привітав настоятеля храму о. Михайла Шевчука з днем народження. До привітань приєднались також парафіяни храму, які побажали своєму духовному наставнику міцного здоров’я та сили для того аби він міг і надалі сповнювати нелегкий труд у Божому винограднику, а також висловили слова вдячності за все те, що він для них зробив. Опісля владика Михаїл вручив старшому братчикові ювілейну грамоту річниці виходу УГКЦ з підпілля. Усі присутні мали чудову нагоду милуватись милозвучним співом червоноградського хору храму Пресвятої Богородиці Владичиці України.

На завершення цих урочистостей отець Михайло Шевчук прочитав молитву до святого Івана Павла II перед його мощами, які постійно перебувають  у храмі.

Повідомив протодиякон Роман Кравець

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336