Пошук по сайту

У Стронятині відзначили ювілей легалізації УГКЦ

27 вересня у парафії Чесного Хреста Господнього с. Стронятин Дублянського деканату відзначили 25-ліття виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви.

Урочисту Божественну Літургію очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун. Архиєрей проповідував про любов Бога до людей, яку «Він заявив на хресті, віддавши за нас життя» та закликав бути вдячними всім людям, які зберегли віру під час переслідування і цю «спадщину» нам передали. Звертаючись до парафіяльної громади, архипастир сказав: «Я всім вам щиро вдячний за те, що переживаєте історію нашої Церкви, вашого храму, якого 160 років сьогодні відзначаєте. Це прекрасна церковця, вона дуже приємна і рідна». Далі єпископ розповів, що ще 30 років тому він ходив цією місцевістю, адже в часи переслідування він їздив з о. Павлом Дмуховським, ЧНІ, до Кошелева, Нового Села, Стронятина і «отець розказував про ту місцевість і побожних людей».

Наприкінці богослужіння отець-декан Ігор Боднар зачитав Ювілейну грамоту, яку вручено для усієї парафії, як подяку за вірність Церкві.

Після освячення води учасники святкового богослужіння попрямували до початку села, де закладено фундаменти для нового храму. Архипастир звершив Чин оснування храму, а отець-настоятель Григорій Зельман побажав, щоб «Божі плани втілювалися в наше життя», а мир і згода були серед нас.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336