Пошук по сайту

Владики Сокальсько-Жовківської єпархії взяли активну участь у Синоді Єпископів нашої Церкви

 

Преосвященний Владика Михаїл (Колтун) та Владика Петро (Лоза) взяли участь у Синоді Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, що проходив цьогоріч у реколекційному домі Львівської Архиєпархії у смт. Брюховичі впродовж 2-11 вересня. Темою Синоду були «Боже Слово та катехизація».

Окрім наших Владик, у Синоді взяли участь 42 архиєреї із різних куточків світу, де перебувають наші вірні та громади, а це країни Центральної, Північної та Західної Європи, Пiвнiчної і Пiвденної Америки, Австралiї та Океанії.

Усі присутні застановилися над тим, яким сьогодні повинне бути служіння Слова у нашій Церкві та яким чином втілити науку Христа серед сьогоднішніх викликів секуляризації, глобалізації, міграції та дати відповідь кожній людській особі на її глибинні питання про сенс життя, його цінність та покликання.

СВІТЛИНИ

Варто зазначити, що Владика Петро, Єпископ-помічник нашої (Сокальсько-Жовківської) Єпархії вперше брав участь у синодальних засіданнях та став наймолодшим за єпископською хіротонією Єпископом, а отже, на нього було покладено кілька особливих завдань, зокрема він входив до лічильної комісії та вносив запалену свічу на початок та закриття Синоду. Преосвященний Владика Михаїл, натомість, очолював Божественну Літургію вранці останнього дня Синоду. Окрім цього, Владики брали активну участь у діяльності Синоду та в обговореннях піднятих питань. Також в часі Синоду відбулася історична поїздка - Владики Синоду Єпископів відвідали Перемишльсько-Варшавську архиєпархію, щоб урочистою Архиєрейською Літургією відсвяткувати 325-ту річницю відновлення єдності Перемишльської єпархії з Римською Апостольською столицею. Такий приїзд понад сорока єпископів УГКЦ з усього світу до Перемишля відбувся вперше в історії. Відтак, результатом цьогорічних засідань став Комунікат Синоду Єпископів УГКЦ.

Нехай же Всемогутній Господь уділяє свої благодаті для здійснення та щедрих плодів синодальних постанов, а Святий Дух дарує натхнення для втілення цього доробку в нашу парафіяльну та всецерковну діяльність на шляху до мети «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом». 

Інформацію подав Іван Вихор 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336