Пошук по сайту

В с. Обидів освячено наріжний камінь під будівництво нового храму

В неділю, 13 серпня 2017 р. Б. Кир Михаїл Колтун, Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії, у співслужінні осбору священиків і дияконів очолив Божественну Літургію та освятив наріжний камінь під будівництво нового храму, свв. мчч. Маковейських.

Надзвичайно зворушливою та емоційною була зустріч Преосвященного Архиєрея на окраїні села, біля місцевої каплички, куди парафіяни процесійно вийшли, аби з якнайщирішою усмішкою, квітчастим короваєм теплотою душі зустріти свого духовного і так любленого ними пастиря.

Це була вражаюча зустріч! Частково про святковий настрій та цілковито український патріотично-християнський дух, вам «розкажуть» світлини

СВІТЛИНИ 

Всі були у вишитих, українських строях, як дорослі, так і діти. Під музичний супровід баяна пролунали пісенні вітання церковного хору, про злагодженість якого говорить навіть і їхній одностайний і водночас різний, проте доповнюючий один одного вишитий український стиль. Проте чи не найбільше вражала цікава поведінка дітей, які теж у вишиванках та шараварах впродовж цілої і не короткої дороги, постійно встелювали квітами вулицю, про якій проходив Преосвященний Архиєрей, одяг якого, так як і настоятеля парафії, о. Ярослава Партики, теж був вишитий.

На дійстві було більше десяти священиків, більшість з яких брали участь у Божественній Літургії, інші ж «ловили заблукані душі у сповідальниці».

У своєму слові до вірних, Преосвященний Кир Михаїл, закликав до служіння одні одним навзаєм, бо Найбільшою мудрістю є служити. А служачи навзаєм, служимо і самого Богові, Ісусові, Який сказав: «що зробили одному з найменших моїх, мені те зробили» (пор. Мт. 25, 40).

По закінченні Божественної Літургії усі процесійно знову вийшли з церкви, і Кир Михаїл Колтун здійсний чин освячення наріжного камені під будівництво нового храму свв. мчч. Маковейських.

о. Роман Гонтарик прес-секретар

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336