build professional website

Пошук по сайту

Радехівський та Лопатинський деканати провели деканальний собор

17 лютого у храмі Св. Миколая м. Радехова відбувся собор Радехівського і Лопатинського деканату на тему: «Еміграція, поселення та глобальна єдність УГКЦ».

Розпочався собор реєстрацією учасників та спільним молебенем до Пресвятої Богородиці, який очолив декан Радехівський о. Юрій Михалюк у спіслужінні декана Лопатинського о. Богдана Левицького та адміністратора храму Св. Миколая о. Володимира Царика. Педагоги школи Мистецтв ім. Митрополита Андрея Шептицького привітали музичними творами учасників собору. З вітальним словом звернувся о. Юрій Михалюк і побажав всім плідної праці.

СВІТЛИНИ

З Благословенням від Владики звернувся о. Ярослав Малиш, секретар-референт Єпархійної курії та зачитав Декрет про скликання Єпархіального собору.

Перша доповідь була виголошена Богословом  о. Юстином Бойком, друга – історико-краєзнавцем п. Іваном Покотилом із Вузлівського ліцею, третя – о. Василем Жданом, сотрудником храму Успіння Пресвятої Богородиці смт. Лопатин, також із доповіддю виступив о. Юрій Михалюк, декан Радехівський. Після доповідей учасники у чотирьох групах мали час для обговорення та запису пропозицій, які будуть передані в Єпархійне управління. Завершився собор молитвою, спільним фото і трапезою.

повідомив о. Ярослав Лепех  

Віце-декан та секретар собору  

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336